sobota, 5. marec 2011

ABILMENTE VICENCA ali po naše Sejem v Vicenci

Sejem je bil živ, kot po navadi. Letos se je naša četica obiskovalk sejma odločila, da ga obišče malo drugače. Kako? Enostavno, ne v soboto, ampak v petek. Sejem traja 4 dni. Prične se v četrtek zaključi pa v nedeljo.
Ob sobotah je bila vedno velika gneča, ogromno prerivanja, pri "štantih" , pravzaprav, povsod. Petek, pa je bil milina, krasno, si lahko hodil med razstavnimi prostori, nobene gneče, dobra tu pa tam že. Ampak v primerjavi z soboto milina. Odločitev je bila 500% dobra.
Na sejmu smo preživele skoraj 8 ur.
Ker mi je zjutraj ob vstopu na sejemski prostor ušlo slikanje vhoda sem to naredila zvečer, ko smo odhajale. Tale meni zelen otoček je narejn čisto na novo.
Eden od razstvnih prostorov. Vsi so urejeni zelo lepo. Nekateri včasih malo kiči miči, ampak vseeno prijetni za oko.


Nakit, tako in drugače



Volna in zopet volna, pa kakšni designi, sem se kar z veliko voljo moči morala odvlečt naprej. Ampak v jeseni, no bomo videli.



Letos je bilo ogromno patchworka, izdelanega v velikih slikah, majnih, in takšnih, da skoraj nisi verje da je to ta tehnika, prelepega, nekaj slikic
Tegale v vijola barvi, sem slikala posebaj za eno "punčko" zaljubljeno v vijola barvo, najprej manjšega nato pa.......


Letos je bilo tudi veliko izdelkov reciklaže, ppotekale so tudi delavnice, nekaj slikic ovratnica in pa torbica z dodatki. Tole so izdelki oz. dodatki iz plastenk.



Samo en mali detajl panoja perlic, tole so Miyuki, letos so jih imeli kar na enih 4 prostorih, da dol padeš.Te perlice videt v "živo" je čist drgač ko pa na netu. Jao meni!!



Pa še mal izdelkov iz tega




Torbice in šivane zadevice, lušno


Filcano, letos je bilo tega tudi zelo veliko



Sem malo zadremal na srčku


Tudi tele sem ujela v fotoaparat, čeprav skoraj povsod piše "no foto"

Dekoracija iz brisač


Tudi zajčki so bili na sejmu


Pa tale velik lepotec, ki je kontroliral, če vse poteka kot mora


Vse tiste, ki poznate sobotno gužvo, si poglejte tole. Prava milina za pohajkovanje.



Malo velikonočne okrasitve



Pa še nekaj torbic. Tele so iz filca, ta druge pa iz blaga, ki ga je bilo v takšnih in drugih vzorcev "na tone"



Čas na takšnem sejmu neusmiljeno hitro beži, in kar naenkrat se je bilo treba posloviti iz tega "pravljičnega sveta "ustvarjanja.
Hja, nekatere od nas so bile stoprocentne, da bodo letos samo gledalke, nič nakupovalke. Ampak le kdo bi to verjel, po moje so to le pobožne "sanje malega kitajčka".
Baje je bil zunaj eden od prelepih sončnih dnevov, no tudi v sejemskih dvoranah je sijalo sonce, sicer tisto ustvarjalno, ki te s svojimi žarki kar potegne in padeš v kakšno zadevo.
Tako se je končal še en dan, ki smo ga preživele na sejmu. Zadovoljne smo ga zapuščale in se vedno znova spraševale, joj kdaj bom vse to porabila. Ampak ni važno, čez sedem let vse prav pride. Sicer pa saj ne bo dolgo in že jo bomo šibali na jesenski sejem, ki bo letos boste oktobra.























5 komentarjev:

  1. Fouš, fouš, fouš; jest bi tud šla, pa nisem, ni ne časa ne financ :((.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sem ti jaz fouš!!!!!Po slikah sodeč ste dehidrirale:):):) Vsaj jaz sem!!!!!

    OdgovoriIzbriši
  3. Vaaaaau, kakšna fotoreportaža! Hvala ti za tako izčrpno poročilo in junaško fotkanje kljub "NO FOTO" :) In za ta vijoličaste...

    OdgovoriIzbriši
  4. iiiii jaz tuf fovs ne zarad zapravljanja ampak zato ker si strasno zelim enkrat nekaj takega videt v zivo =) ko bom velik ain imela veeelik dinarckov......=)
    vse pohvale za super iskoriscen dan!! pa seveda za reportazo;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj, tole vidim šele sedaj, Sploh nisem vedela, da kaj takšnega obstaja. Sem vsa slinasta. Če bi vedela... Jeseni bi se rada pridružila, če vzamete s seboj ali pa me vsaj obvestiš kdaj bo. Sicer pa hvala za vse pofotkano in izčrpno poročilo.

    OdgovoriIzbriši

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA