četrtek, 25. avgust 2011

Zopet malo kvačkanja perlic

Poletje, je sicer čas "zabušavanja" vročine, potnih rok in še kaj. Letos sem bila kljub vročini, potepanju in še čemu kar "pridna". Najprej sem skušala narediti nekaj podobnega "Celilini"spiralen, je bolj imitacija in veliko bolj simpl. Tale od blizu ni najbolj uspela, ampak malo pa je v spirali. Ker ni bilo dovolj barvastih perlic, sem jo dokončala s prozornimi perlicami , "cvirn" pa je rjav, da gre bolj skupaj.

Zapestnico v drugačnih barvah je delala moja prijateljica Alenka, ker je bila hčeri tako všeč sem Alenko prosila, če si lahko sposodim njen vzorec,in ker je fejst punca sem dobila dovoljenje, obesek na verižici sem pa sama sčarala.



Tejle pa pravim, da je medena, so mi tako medene barve




Mešane perlice delica od vijola preko modre in še kakšna bi se našla, ja vem, slikica je švoh.



Tale vijola je pa delana z podolgovatimi in navadnimi vijola perlicami, sem se malo vijolila



V eni od neštetih škatlic je bil takle mix, zelena ,rumena, črna vse ful zmešano in nastala je takala verižica, malo mogoče močeradasta.




Tale način šivanja in kvačkanja perlic, pa mi je že dolgo kravžlal moje misli. Samo problem, tri vrte perlic, pravzaprav tri velikosti. Žal v naših trgovinah zaman iščeš takšne, da bi šle skupaj, ali so velike, pa male, ali pa srednje pa velike, tistih ta malih za v sredino pa že teško najdeš. Ker pa mi tole ni šlo iz glave, sem "reskirala" ene delica miyuki perlice za sredino , ostali dve velikosti pa ni bilo težko dobiti, samo morala sem pazit na kombinacijo. Bom še skušala kakšno narediti, čeprav mi je na začetku povzročala kar veliko sivih las. Ampak, ko šivaš pa paraš, pa spet šivaš, paže skoraj vse vržeš v smeti ti rata, potem je pa užitek delat. Evo meni je uspelo tako, mogoče se najde kakšna napaka, ampak je moj prvi tak izdelek in sem zelo ponosna nanj. sem pa sigurna, da bo naslednji ..........
























2 komentarja:

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA