nedelja, 30. junij 2013

Morje,morje............

Ker nama je s Tjašo odpadlo potepanje ali pa izlet po bivši "Jugi", smo se čez noč odločili, pa pojdimo na morje. Hvala bogu, "naš apartma" na Pagu je bil prost in tako smo jo prejšnji petek mahnili proti Pagu.
Letos, smo bili res zgodnji, nas je pa presenetilo, kljub vsemu ni bilo veliko turistov, ja saj so bili, ampak.....Domačini so kar malček" pojamrali" nad slabo sezono, saj so bili navajeni, da je takšen čas bilo kar veliko več turistov. Vreme je bilo tako, tako, zato smo se pa vrnili tudi en dan prej. Ampak kljub vsemu je bilo lušno, prijetno. Seveda tudi letos nismo mogli mimo izleta v Lun, pa ogled "lunskih maslina"  ta drevesa me vedno znova fascinirajo. Seveda smo morali tudi "nujno" v mesto Pag. Vsakovečerne "šetnje" po Novalji in pa seveda ogleda in poslušanja festivala Melodije Istre i Kvarnera 25.6. Festival  poteka v več mestih od 21. 6 do 29.6 finalnega večera. Letos se je prvič MIK pojavil tudi v Sloveniji v občini Kostel. Sodelovali so tudi Prifarski muzikanti, skupaj z dvajsetimi izvajalci različnih pesmi. Prifarski muzikanti so izvedli pesem Reka dveh imen. Pesmica je bila zelo spevna. Gre pa takole:
reka Kolpa, reka dveh imen, postala je mati vsem, Slišim jo kako mi govori: Naj za nas ne bo več starih mej, temnih senc, temnih senc preteklih dni. Prišel je dan, našega življenja, ko mati Kolpa, zdaj nas več ne deli, pojdimo skupaj, vsi po eni poti, v to deželo, kjer meja več ni...kjer vsi ljudje smo kot eno morje, kjer isto sonce greje nam srca....to pot hodimo, naj svet postane eno,nebo brezkončno, brez temnih senc meja...... seveda se potem ponovi v prevodu Sedaj pa še nekaj sličic (ne festivala in pevcev ne bo hahahah)1 komentar:

  1. Hvala, za fotke in zapis. Pocartala sem si dušo. Mene Pag čaka letos konec Avgusta. Lep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA