sobota, 13. marec 2010

Sončno dopoldne 13. marca

Kakšno krasno jutro, povsod sicer polno snega, nebo pa brez oblačka in soooncee. Bil, bi greh ostati v hiši. Uspešno prepričam dragega, in že jo mahava proti vedno lepi Logarski dolini. Najprej postanek pri Igli v vsej njeni lepoti, o snegu na vrhu ni sledu - ob cesti pa je še. Naslednji postanek na sončku v Solčavi. cerkvica Marije Snežne. Zgleda , da tu nimajo obredov, vsaj pozimi ne, ni videt, da bi hodili po stopnicah v cerkev. Ali pa gredo, po kakšni drugi strani. kdo ve?

Nato se v začetku doline pogled ustavi na kapelici, kjer je baje imel svoje prste zraven sam Plečnik, pa značilen pogled na dolino od začetka poti.

Ko se obrneš nazaj, ti pogled obstane na velikem bivšem gostišču Sester Logar, ki so ga uspešno vodile vse do svojih poznih let. V oporoki so ga zapustile cerkvi in sedaj se v njem odvijajo duhovne vaje, pa verjetno še kakšne druge cerkvene dejavnosti. Mir in spokojnost.
Malo naprej, na nasprotni strani mogočna, trdna,stara kmetija Logar. Njihove "krave in biki" uživajo v zimski idili. So prav fletni, ni kaj.


Pogled na savinjske alpe.

Ledene sveče, od katerih malček kaplja, na strehi hotela Plesnik, kamor zavijeva na kavico.

V Logarski, so tekaške poti vzorno urejene, danes so rekreativci uživali v teku in lepem vremenu


Pa še en pogled na .......................


V vsej svoji veličini.



Ledene sveče, niso samo na strehah hiš


Kje je moja mama?

kako je prijetno na sončku, daj mir


Na smrekici ni več snega, na zemljici pa bo ob toplem sončku tudi skopnel.


Pa še en pogled na lepoto snežne pokrajine. Čez kakšen mesec, pa bo slika že drugačna.

















4 komentarji:

  1. Kako lepo reportažo si nam pripravila.Si tako lepo poslikala dogajanje v zasneženi, sončni dolini, da bi si človek kar zaželel, da sneg ostane še nekaj časa.Ampak, kaj, ko ni vedno sončka, a ne:):)

    OdgovoriIzbriši
  2. ooo, kar s sabo si me popeljala...

    OdgovoriIzbriši
  3. Sem ravno dobila en lep mail o Logarski dolini in v kombinaciji s tvojo objavo, ste me prepričali, da jo ob prvi priliki mahnemo tja!

    OdgovoriIzbriši
  4. o kaksne lepote roko na srce mi je pa najbolj vsec skotsko govedo =) pa mali zrebicek=)

    OdgovoriIzbriši

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA