sreda, 28. april 2010

Dan v Žireh

Včeraj smo se malo potepali in odšli v Žiri. V tem kraju je namreč bila 23.aprila otvoritev klekljarske razstave, vredne ogleda. Klekljarice društva Cvetka Žiri, so si namreč zadale nalogo in naredile, kaj naredile ustvarile so mojstrovino. Izdelale so vseh 27 zastav EU, zastavo EU in vse grbe glavnih mest. Vse zastave so delane po originalnih predlogah, po barvah ki so skoraj identične ali pa kar identične barvam zastav in grbov. Zastave kot grbi mest so izdalani v klekljanih tehnikah do zadnje najmanjše podbobnosti. Neverjetno. Delale so od lanskega oktobra do letos konec marca začetek aprila. Vsaka države EU ima mesto na svoji mizici, na kateri je prt obrobljen s čipko. Dela več kot dovolj. Zastav EU modrih z 12 rumenimi zvezdami pa je povsod ppolno. Seveda pa so naredile tudi zemljevid Evrope - držav, ki so včlanjene v EU, vsako v drugačni tehniki (dobro poglejte slikico). Gospe, so delale dvakrat tedensko v društvu vse ostalo pa doma. Zastava Slovenije, Žirov, EU in grb Žirov
No pa še nekaj držav,njihovih zastav in grbov glavnih mest


Razstavile so tudi originalne papirce, da se lahko vidi kako so dela in na kakšnih predlogah. Vsaka je dobila papirc in še sliko, da je lahko gledala kako zadeva izgleda.
Drugi del razstave pa je v občinski hiši, tukaj pa so razstavile nakit, in pa ostalo čipko ter zaščiteno Kranjsko klekljano čipko. To so skupaj zaščitili iz društev Žiri, Gorenja vas in Železniki.
Pa še nekaj utrinkov od tam

8 komentarjev:

 1. Sem čisto brez besed... Noro! Noro! Toliko dela, toliko spretnosti, vau!

  OdgovoriIzbriši
 2. Tole pa res ni normalno. Koliko dela truda, znaja, ljubezni in volje je tukaj v teh zastavah. Noro!!!!!!!

  OdgovoriIzbriši
 3. Si se po mojih krajih potepela, lepo.
  Žirovke so marljive ženske,pa tudi malo trmaste, zato rezultat ni presenetljiv, kar se namenijo tudi izpeljejo.
  Ogromno dela so opravile in jih kar slišim kako so se ob uricah klekljanja tudi zabavale.

  OdgovoriIzbriši
 4. Kapo(z lasuljo vred) dol...pa to ni res, koliko dela in truda je vloženega v tej razstavi...bravo za razstavljalke...in bravo zate, da si nam to pokazala! Kleklarice ste res čist posebna, fascinantna rasa...

  OdgovoriIzbriši
 5. Res so/ste prave mojstrice!verjamem, da je bil dan lepo preživet.


  Hvala za jajček! :) :)

  OdgovoriIzbriši
 6. no veš kaj... pristna zadrečka faušija me je pograjfala - da si tole v živo videla in občudovala... vseeno - hvala, seveda, ker se smem pasti vsaj tule ;)

  OdgovoriIzbriši
 7. hahah Mojca sej je razstava odprta še do 2.maja pa boš lahk vse v živo vidla, so pa res neverjetne

  OdgovoriIzbriši
 8. O tuki sem pa tud jest doma:):)

  OdgovoriIzbriši

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA