petek, 10. julij 2009

ČESTITKA OB ROJSTVUDanes sem dobila mail, končno smo dočakali vnučka. Prijatelji so dobili vnučka. Nujno je bilo narediti čestitko. Hvala bogu, da sem " hrčkarica " in da vedno na srečanju "otočank" nujno rabim odtise. Našla odtis, ki se mi je zdel primeren, ga pobarvala in nekako spravila skupaj v čestitko. Meni izgleda kar lepo, seveda mojstricam čestitkarstva.......... ampak meni je lepa.

Notranjost čestitke, je pravzaprav preprosta, rob je tak kot zunaj, v čestitko sem pa napisala

"Štorklja k vam je priletela, z dolgim kljunom Vas zadela. V naročje culico je položila, v kateri je detece drobno."

GROSGLOKNER V JULIJU

V mesecu juliju sva se odločila za obisk Grosgloknerja 3798 m visokega največjega Avstrijskega ledenika. Prva slikica kaže kako smo se podali po gamsovi stezi na ogled gamsov samo, da jih nismo uspeli videti.

Pogled na mogočne gore


Imeli smo lepo vreme in pogled je bil krasen

pa še enkrat

Seveda so se pričeli nabirat oblaki, ampak to je pa bilo tudi vse, hvalabogu ni pričel padat dežNa poti smo si lahko ogledovali tudi cvetlice


Marjetica med skalami,na njenih cvetovih so pa muhe
Prelep tepih cvetic po skali

No tele modre so mi pa nekam znanePa še en pogled na goro


V skalo pozidana stavba, zanimivo
Pogled na razgledno točko, ki jo je postavil znameniti SwarovskiPogled na goro, razgledno točko Swarovski in seveda cesto

Baje je tole eden od najbolj priljubljenih poti motoristov, takole so parkirali na ploščadi Franca Jožefa


Čeprav nismo zasledili gamsov in muflonov, nam pa nisu ušli svizci, tale kuka iz svojega brloga

Vrh v skrb zbujajočih oblakih


Ja tele stopnice so pa lahko naporne

Sem se malo skril, čokolade pa ne bom zavijal

Ker so tako simpatični še en posnetek
Še en pogled

Tudi tole je zanimivo


Tudi tale dva sem morala ovekovečitiPo legendi so na kraju, kjer stoji ta cerkvica našli truplo Danca Brikusa, ki je v 10.stoletju v ta kraj prišel iz Konstantinopula, kjer je služboval in se je hotel vrniti domov. Dolgo, ga vladar ni spustil končno pa ga je. Za njegovo zvesto službo se mu je hotel oddolžiti -in Brikus si je zaželel stekleničko s sveto krvjo. Neki ateist namreč ni verjel v boga in je v križ zarezal , od tam je pritekla Kristusova kri, ki so jo spravili v stekleničko. In to si je zaželel Brikus. Vladar mu jo je dal, a se je kmalu pokesal in se je odločil in za njim poslal svoje vojake, da mu jo vzamejo. Brikus si je stekleničko skril v svoje bedro. No na tem predelu ga je zajel snežni vihar, tu so ga našli kmetje in ga peljali proti Hajligenblutu, na kraju kjer stoji cerkev so se voli ustavili in niso hoteli naprej. Brikusa so tam pokopali, zgradili cerkev in v njej spravili stekleničko s sveto krvjo.


Cerkvico so postavili na mestu, kjer so ga našli.
Pogled na cerkev, kjer je Sv. Brikus pokopan in kjer hranijo stekleničko svete krvi.

V leto 1273 segajo prva dokazila o tej cerkvi. Glavni olatr je poznogotski in je visok 10 m.Sv. Brikus je zaščitnik kmetov in popotnikov.


V temle 13 m visokem stolpu, ki mu pravijo Zakramenthaus- bel peščenjak -je shranjena steklenička svete krvi.
V kripti, ali tudi spodnji cerkvi kot ji pravijo je grob Sv. Brikusa
sreda, 08. julij 2009

JUTRO

Ne glede na slabo vreme, je tudi danes zjutraj "veselo" ušla od doma in prihitela k nam na obisk, mala petletna maltežanka Šnofka - ja ime ima kar pravo - našemu fantu ne da mira, osvaja ga vsak dan vsaj trikrat. Slikice kažejo razliko v velikosti, ampak če punce osvajao pač osvajajo in velikost ni pomembna.............


Drugačen pa je bil pogled na Raduho, lepotico, ki pa žal danes to ni. Vsa megličasta , zavita v oblake, deževna, turobna. Ampak verjetno bo čez dan kaj lepše.