ponedeljek, 1. avgust 2011

ZRČE PLAŽA




Dopust Novalja in še kaj

Letošnje poletje, no naš dopust, odločitev je padla izenanada, gremo na morje v Novaljo. Ker se nam po navadi ne mudi , smo jo odrajžali po "stari cesti" preko Plitvic in na most in na Pag. Nujno, smo se morali ustaviti na Plitvicah Nacionalni park, Plitvička jezera so uvrščena v Popis svetovne naravne znamenitosti UNESCO.Seveda, nam je za ogled zmanjkalo časa, pa smo se zadovoljili samo s kavico in slikanjem pred panojem.



Tihožitje v Novalji, po uspešno prestalem kopanju na najbolj slavni in znani plaži Zrče.



Ker so v petek napovedovli slabo vreme, smo se odločili, da se gremo malo potepat. In smo šli, no odpeljali smo se z ladjico na Rab. Ob otoku Pagu smo se vozili več kot eno uro.





In končno ugledali Rab.


Pogled na enega starejših hotelov v mestu RabSpomenik v parku Sv. Marina pa govori o ustanovitelju mesta -države San Marino, kamnoseku Marinu, ki je bežeč pred Dioklecijanovimi pregoni krščanov iz Raba prišel v Monte Titano nedaleč od Riminija v Italiji, ustanovil mestece - državo in bil na koncu proglašen za svetnika....Ena od od ozkih uličic na Rabu.








Arheološki ostanki na Rabu



Portal nad vrati



Ker pa ni pametno verjeti vsem vremenskim napovedim, smo za vsak slučaj vzeli s seboj tudi kopalke - in ni bilo zaman, na mestni plaži Raba ,smo se kopali.




Ja, vreme pa res ni bilo najlepše, zato smo naslednji dan odpeketali na Pag, pogled z razgledne točke na strao mesto Pag



Pag je znan po svoji čipki, zato so čipkaricam naredili takle spomenik







Še vedno smo na Pagu



Sonce je tonilo počasi v morje, mi pa smo uživali v tem pogledu, na sprehodu, po Novalji







Vsak dan se res ne moreš kopat, zato smo jo mahnili še v Zadar.







Do vrha je bilo samo 186 stopnic, pogled na mesto z vrha stolpa
Tjašo smo slikali pred cerkvico, kapelico postavljeno v spomin na branitelje mosta med "vojno
Pa še pogled na paški most, po povratku iz Zadra






V kamnu rastejo tudi rožice








Sreče z vremenom pa res nismo imeli, pa smo jo zato še enkrat mahnili na Pag, sem mislila, da mi bo uspel ogled muzeja "paške čipke", ampak smo bili vedno prezgodnji, ga odpirajo šele zveče in to poooozno. Sem se pač zadovoljila s tem, kar sem videla na uličicah.






Še en detajl nad oknom



Tudi naravne spužve se najdejo tukaj, (cene so pa zasoljene)Riva






V Novalji, smo včasih kampirali -Straško je še vedno pojem kampiranja v Novalji. Od takrat je minilo veeelikoooo let, presenečena kako se je v pozitivnem smislu spremenila Novalja, postala je pravo turistično mesto, kjer se zvečer vedno kaj dogaja. Nas je doletel teden izraelskega prijateljevanja z mestom. Prišli so the best kuharji (hahaha tako je napovedovalec napovedoval) iz Izraela, ki so kuhali kar dva večera njihove znamenite jedi. Kuharji so izgledali takole (jed pa, no ja jaz je nisem probala, moja dva pa sta rekla da je bolj tako tako)




Dneve, ko je bilo kolikor toliko primerno vreme, smo prebili na najbolj znani, najbolj oblegani, najbolj zabavni plaži Zrče. Vsak večer, pa ne samo vsak večer, čez cel dan je glasba, takšna in drugačna (predsem drugačna hahaha za moj okus). Starih, mladih bolj mladih in majn mladih je vedno polno. No zvečer, kar celo noč pa so zabave z znanimi DJ, predvsem prednjači Papaja.















Slovo od Paga, Novalje, čakanje na trajekt, vreme pa kod, da se je zarotilo proti nam DEEEŽŽŽŽ







Preživeli smo deset dni dopusta, polovica je bila vremensko bolj tako tako, ampak meni je bilo kar fino, ni bilo prevroče, lahko smo se malo potepali, lahko smo plavali v morju na Rabu, Pagu in v Zrčah. Bilo je prijetno in zabavno, Da o glasbi v Zrčah ne govorim