sreda, 28. april 2010

Dan v Žireh

Včeraj smo se malo potepali in odšli v Žiri. V tem kraju je namreč bila 23.aprila otvoritev klekljarske razstave, vredne ogleda. Klekljarice društva Cvetka Žiri, so si namreč zadale nalogo in naredile, kaj naredile ustvarile so mojstrovino. Izdelale so vseh 27 zastav EU, zastavo EU in vse grbe glavnih mest. Vse zastave so delane po originalnih predlogah, po barvah ki so skoraj identične ali pa kar identične barvam zastav in grbov. Zastave kot grbi mest so izdalani v klekljanih tehnikah do zadnje najmanjše podbobnosti. Neverjetno. Delale so od lanskega oktobra do letos konec marca začetek aprila. Vsaka države EU ima mesto na svoji mizici, na kateri je prt obrobljen s čipko. Dela več kot dovolj. Zastav EU modrih z 12 rumenimi zvezdami pa je povsod ppolno. Seveda pa so naredile tudi zemljevid Evrope - držav, ki so včlanjene v EU, vsako v drugačni tehniki (dobro poglejte slikico). Gospe, so delale dvakrat tedensko v društvu vse ostalo pa doma. Zastava Slovenije, Žirov, EU in grb Žirov
No pa še nekaj držav,njihovih zastav in grbov glavnih mest














Razstavile so tudi originalne papirce, da se lahko vidi kako so dela in na kakšnih predlogah. Vsaka je dobila papirc in še sliko, da je lahko gledala kako zadeva izgleda.
Drugi del razstave pa je v občinski hiši, tukaj pa so razstavile nakit, in pa ostalo čipko ter zaščiteno Kranjsko klekljano čipko. To so skupaj zaščitili iz društev Žiri, Gorenja vas in Železniki.
Pa še nekaj utrinkov od tam