torek, 28. december 2010

Božično-novoletni koncert v logarski 26.12.2010

Zgodil se je 14. Božično-novoletni koncert v Logarski dolini. Ja lansko leto je odpadel, zaradi takšnih ali drugačnih zadev, no enostavno ni ga bilo. Letos pa so ga priredili zopet in to 26. ne 30. kot ponavadi. Vreme v Logarski , snega nič, zelena dolina več ali manj. Mraz -3, zadnji koncert se je odvijal v veliko bolj mrzlem ozračju, mislim, da je bilo okrog -16. Ljudi kot po navadi veliko, kljub vstopnini, ko so žrebali vstopnice je bila povedana številka mislim da nekaj čez 700. Ko sva prispela v Logarsko najprej pred hotelom Plesnik opaziva Nušo Derendo, ki se greje s kozarčkom kuhanega vina. Na odru pa je treniral Slovenski oktet
Ker sva imela kar nekaj časa sva jo mahnila proti Gostišču na Razpotju, na poti pa se namaje nudil takle pogled na te prelepe gore, ki zaključujejo dolino.





Pogled proti hotelu Plesnik



Palenk, nič ledenih sveč, voda kar veselo curlja po slapu navzdol

Ob 17. uri se je koncert pričel, z zvoki Moonlightig Orcestra z njihovimi tremi pevkami in pevcem Francijem,ki je bil tudi moderator. Orkester je sestavljen iz članov "pleh" muzke zgornjesavinjske doline in so krasni. Mladi, polni energije in še dobro igrajo.







Moderator Franci


Nadaljevali so otroci Solčave, krasni malčki, ki vsako leto popestrijo koncert z petjem in kakšno prijazno besedo. Bili so zelo prisrčni.




Nadaljevali so "zvezda stalnica" koncertov v Logarski ,že kar nekaj let ne mine koncert brez njih
Slovenski oktet, letos z dvema novima članoma. Zapeli so nekaj pesmi, ki jih v Logarski še niso. Pričeli so z Ribnčanom končali pa s kaktusom. Krasni fantje, ki jih je vedno užitek poslušati. Zadnjih nekaj pesmi jih je na "klavirju" spremljala ga. Vidic.


Nadaljevala je Trilerjeva hčera (član okteta) deklica je bila na talentih , ampak v živo , ko je zapela pesem iz Fantoma v operi, halo, kakšen glas, prelepo. Je pa dejala, da je večja trema pisat test iz matematike, kot nastopat pred množico. Simpatična deklica.



Nastopil je tudi Karli Gradišnik, potem pa je prišla na oder Nuša Derenda. Punca ima še vedno glas od sile. Zanimivo pa je bilo to, da jo je spremljal zgoraj omenjeni orkester. Bili so super.