nedelja, 21. junij 2015

Budimpešta, Košice, Prešov

Zopet sva se s Tjašo potepale z Žirovskimi klekljaricami po svetu. No ja, bili smo vse slovenska skupina klekljaric, Žirovke, Cerkljanke, Primorke, Korošice in seveda Štajerke. Bilo je res lušno.
Prvi postanek na Madžarski strani, nujno, malica seveda. Marica dobre "žirovske" žemljice, jaz pa želodec in bodjolo.
Seveda, smo si morali na avtobusu nujno razkužiti usta, poskrbljeno pa je bilo tudi zato, da nam ni padel "cuker"
Po tako uspešnem začetku, smo se z vmesnimi postanki uspešno pripeljali v Budimpešto. Naš prvi postanek je bil na Citadeli, kjer je spomenik posvečen svobodi. Od tu je prelep pogled na mesto


Nato smo se peljali po mestu, nekaj slikic iz busa, nato pa na Ribiško trdnjavo, prosto in odhov v hotel Budimpešta, kjer smo preživeli prvo noč.


Naslednji dan pa v Košice, na Slovaško. Košice so drugo največje mesto na Slovaškem, s svojimi 235.000 prebivalci, Prešov je pa tretje in ima 98.000 prebivalcev.
Ogled mesta, ulice Kovačev, Glavne ulice, rabljebve bastije, Cerkve Sv. Nikolaja, stolnico Sv. Katarine, to je največja stolnica je petladijska in lahko sprejme do 5000 vernikov. Spominja na stolnico Sv. Vida v Pragi. To je gotska katedrala, ima največje orgle ter zanimivost dvokrilne stopnice.


Takole pa je nastajal grb
Pa še malo nostalgije , tole je stalo 2 evra
Najina soba
Sedaj pa slike iz razstave v Košicah


Naslednji dan pa Prešov, prisostvovali smo otvoritvi razstave, ampak je naša Marica uredila, da smo si razstavo lahko v miru ogledali pred uradno otvoritvijo, bili smo čisto sami in smo lahko slikali po dolgem in počez brez gužve, pa tudi kupovali smo. Bi bil že čudež, če nebi kupla cvirna, pa kakšnega vzorčka. (Seveda nimam ne vzorcev ne cvira, verjetno ne bom obojega v sto letih ponucala in naredila). Ampak vedno je treba nekaj kupit hahah

Odhod proti Tahany na Blatnem jezero in nato počasi domov. Naši dve Tina in Jana sta uspešno opravile delo stevardes, saj sta na svtobusu uspešno skrbeli, da smo imeli vedno "pobite" vse bacile pa tudi sladkega in slanega ni manjkalo.
Kam pa drugo leto?Ni komentarjev:

Objavite komentar

Komentarji k VESELJE DO USTVARJANJA